'Slachtoffer schietpartij werd twee keer in zijn been geschoten'

ARNHEM - De omgeving van de hondentrimsalon Perro in Arnhem-Zuid waar maandagmiddag een gewonde viel bij een schietpartij, is nog altijd afgezet met rood/wit lint. Ook staat er een PD-unit, een mobiel kantoor van de politie. Die zijn druk bezig de woning bij het bedrijfspand te doorzoeken en daarbij wordt ook het afval onderzocht.

Volgens buurtbewoners werd een man twee keer in zijn benen geschoten. Verschillende buurtgenoten schoten toe om hem te helpen. Zij vonden het slachtoffer bloedend in de gang. Volgens een buurvrouw was de man flink gewond. 'Er werd om handdoeken geroepen, dus er was veel bloed.'  Het slachtoffer is inmiddels succesvol geopereerd, zeggen omwonenden. 

Drie schoten

Een buurvrouw vertelt aan Omroep Gelderland dat ze 's middags geschreeuw hoorde toen ze bezig was in haar tuin. 'Er werd geroepen: ga weg, anders bel ik de politie, wegwezen jij.' Daarna hoorde de geschrokken vrouw meerdere schoten. 'Voor zover ik weet drie', blikt ze terug.

De politie is in de buurt aanwezig voor onderzoek, maar ook voor slachtofferhulp. Wijkagent Bas Wijnen: 'De neergeschoten man is hier niet het enige slachtoffer. Ook voor de getuigen is dit heel moeilijk. Dit is een forensenwijk waar eigenlijk nooit iets gebeurt. Dus dit hakt er enorm in.'

Klopjacht

De hondentrimsalon is gevestigd in een tussenwoning aan de Corrie Tendeloostraat. Na de schietpartij hield de politie een grote klopjacht om de dader(s) op te sporen. Daarbij zijn tientallen agenten en een helikopter ingezet. Of er iemand is aangehouden is niet bekend.

Volgens de buurvrouw is het slachtoffer de partner van de eigenaresse van de trimsalon. De politie heeft dit nog niet bevestigd. Hoe de man eraan toe is, is niet bekend.

Burgernetbericht

In een Burgernetbericht wordt mensen gevraagd contact op te nemen als ze iets hebben gehoord of hebben gezien dat mogelijk met de zaak te maken heeft.

Zie ook: Gewonde bij schietpartij in Arnhem-Zuid, al urenlange zoektocht naar daders

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: