Nieuws

Wilde achtervolging met snelheden boven 200 km/u eindigt in voortuin

De Landelijke Eenheid van de politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag jacht gemaakt op een automobilist die op de vlucht was geslagen. De wilde achtervolging begon op de A12 en eindigde uiteindelijk in een voortuin in Beek (gemeente Montferland). © ANP/Archief
BEEK - De Landelijke Eenheid van de politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag jacht gemaakt op een automobilist die op de vlucht was geslagen. De wilde achtervolging begon op de A12 en eindigde uiteindelijk in een voortuin in Beek (gemeente Montferland).
De Landelijke Eenheid wilde die nacht een Audi S3 controleren op de A12, maar de bestuurder negeerde het stopteken. Tijn de achtervolging probeerde de verdachte uit alle macht te ontkomen. Volgens de politie reed de automobilist op sommige momenten meer dan 200 km/uur, onder meer binnen de bebouwde kom.
De dollemansrit eindigde in Beek, waar de Audi werd klemgereden. De wagen kwam daarbij tot stilstand in een voortuin. De bestuurder bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en testte positief op drugsgebruik.
De automobilist zit vast op het politiebureau in Doetinchem. Het Openbaar Ministerie buigt zich over een passende straf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!