Nieuws

Brand industrieterrein Tiel onder controle

Op een industrieterrein in Tiel is maandagmiddag een grote brand ontstaan. De brand ontstond rond 14.30 uur in een autospuiterij aan de Koelenhofstraat, waarna de vlammen oversloegen op het naastgelegen bedrijf Railtechniek Van Herwijnen. Iets voor 16.00 uur gaf de brandweer het sein 'brandmeester'. © Fernando Bot/Persbureau Heitink
TIEL - Op een industrieterrein in Tiel is maandagmiddag een grote brand ontstaan. De brand ontstond rond 14.30 uur in een autospuiterij aan de Koelenhofstraat, waarna de vlammen oversloegen op het naastgelegen bedrijf Railtechniek Van Herwijnen. Iets voor 16.00 uur gaf de brandweer het sein 'brandmeester'.
Na het blussen is meteen gestart met het ventileren en controleren van de panden rondom het getroffen bedrijf.
Over de oorzaak van de brand of de plek waar het vuur is ontstaan kan de brandweer nog geen uitsluitsel geven. In het bedrijf waren meerdere mensen aanwezig tijdens het uitbreken van de brand. Zij hebben zichzelf op tijd in veiligheid weten te brengen. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt een woordvoerder van de brandweer.
De tekst gaat verder na de video:
Grote brand op industrieterrein in Tiel
Een medewerkster van het bedrijf Railtechniek Van Herwijnen bevestigt dat. "Iedereen is ongedeerd, gelukkig." Al snel stonden medewerkers van beide bedrijven buiten het pand. Het hele terrein werd voor langere tijd afgezet. 
De brandweer Gelderland-Zuid schaalde al snel na het uitbreken van de brand op naar een 'grote brand' en zette extra inzet in op het terrein. In de buurt was sprake van veel rookontwikkeling.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!