Gewonde bij schietpartij in Arnhem-Zuid, al urenlange zoektocht naar daders

ARNHEM - Bij een schietpartij bij hondentrimsalon Perro aan de Corrie Tendeloostraat in Arnhem is maandag rond 14.30 uur een gewonde gevallen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. De politie is op zoek naar een of twee daders. Die zijn gevlucht. De zoektocht naar deze verdachten is nog altijd in volle gang.

De tekst gaat verder na de video:

Een van de daders is een getinte man met een gezet postuur.

Bel direct 112!

'Ziet u de daders lopen, niet zelf benaderen maar direct 112 bellen', meldt de politie op Facebook. Er wordt in de zoektocht naar de verdachten onder meer een politiehelikopter ingezet. Ook wordt gebruik gemaakt van een speurhond. 

Auto's gecontroleerd

Volgens een verslaggever ter plaatse zijn er zo'n tien politiewagens bezig met een zoekactie. Auto's die de wijk uitrijden, worden gecontroleerd. 'Niet allemaal. Maar sommige worden er uitgeplukt', vertelt de verslaggever.

Enkele scholen in de buurt kregen na het schietincident van de politie het advies de leerlingen even binnen te houden. Het ging onder meer om de Lea Dasbergschool. Rond 15.00 uur was dat niet meer nodig.

Rustige buurt

Mensen uit de buurt reageren geschrokken. 'We wonen in een heel rustige buurt', vertelt een man. 'Ik sta er verbaasd van. Het komt steeds dichterbij.'

Ook een vrouw vertelt dat het een rustige buurt is. Toch staat ze niet er echt van te kijken. 'Het is wel een beetje de realiteit van tegenwoordig. Maar, nee, ik vind het niet prettig.'

Reacties van enkele buurtbewoners:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Politie Nieuws
Deel dit artikel: