Nieuws

Zonovergoten dagen in Gelderland, dinsdag wordt het zelfs 16 graden

Het is dit weekend al genieten met veel zon en een thermometer die zelfs de dertien graden haalt. Het lentjefeestje in Gelderland is na dit weekend nog niet voorbij. Het wordt zelfs een stukje warmer met dinsdag als uitschieter. Dan kan het 16 graden worden. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Het is dit weekend al genieten met veel zon en een thermometer die zelfs de dertien graden haalt. Het lentjefeestje in Gelderland is na dit weekend nog niet voorbij. Het wordt zelfs een stukje warmer met dinsdag als uitschieter. Dan kan het 16 graden worden.
'Terwijl de nachten kouder worden, worden de middagen zachter. Het wordt nog meer lente', meldt weerman Jordi Bloem van MeteoGroup in Wageningen. Zaterdag was het al heerlijk weer en zondag wordt het opnieuw genieten voor de zonliefhebbers. Het wordt dan dertien graden en plaatselijk veertien in het Rijk van Nijmegen.
De komende dagen blijft het prachtig lenteweer in Gelderland. 'Maandag is het opnieuw zonovergoten in onze provincie en dan wordt het nog zachter met vijftien graden. Dinsdag komt er nog een graadje bij', zegt Jordi Bloem.

Koude nachten

Het tegenovergestelde gebeurt in de nachten. Het is kraakhelder en daardoor daalt tot en met dinsdag in de nacht de temperatuur onder het vriespunt. Het kan zelfs één of twee graden vriezen, maar zodra de zon gaat schijnen schieten de temperaturen omhoog.
Kijk hier naar het weerbericht met Jordi Bloem.
Zonovergoten dagen in Gelderland, dinsdag wordt het zelfs 16 graden
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!