Nieuws

Asbest vrijgekomen bij brand in loods

Bij de brand in een loods aan de Molenstraat in Zetten is vrijdagavond asbest vrijgekomen. De omgeving van de loods is met linten afgezet. © Dylan Jünmann / Persbureau Heitink
ZETTEN - Bij de brand in een loods aan de Molenstraat in Zetten is vrijdagavond asbest vrijgekomen. De omgeving van de loods is met linten afgezet.
'De loods ligt gelukkig niet op een dichtbevolkte locatie', zegt een woordvoerder van de brandweer. 'Wie toch deeltjes vindt, bijvoorbeeld op de auto, moet van de deeltjes afblijven en de auto met veel water afspoelen', gaat hij verder. Zaterdag komt de omgevingsdienst ter plaatse om het asbest op te ruimen. 
De brandweer vermoedde vrijdagavond al vanwege het bouwjaar van de loods dat er mogelijk asbest vrijgekomen was. Uit voorzorg werd de loods vrijdagavond ruim afgezet.

Geen onderzoek

De brand ontstond vrijdagavond laat in een loods met landbouwvoertuigen. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is onduidelijk. De brandweer kan geen onderzoek doen tot de omgevingsdienst het asbest heeft opgeruimd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!