Nieuws

Zwakbegaafde veelpleger die niet wilde betalen bij Dudok moet inrichting in

Een 57-jarige man uit Uddel krijgt voor oplichting, diefstal en lokaalvredebreuk in Arnhem de zogenoemde ISD-maatregel opgelegd. Dat betekent dat hij in een inrichting komt voor stelselmatige overtreders. In dit geval voor de duur van twee jaar. © Pxhere
ARNHEM - Een 57-jarige man uit Uddel krijgt voor oplichting, diefstal en lokaalvredebreuk in Arnhem de zogenoemde ISD-maatregel opgelegd. Dat betekent dat hij in een inrichting komt voor stelselmatige overtreders. In dit geval voor de duur van twee jaar.
ISD staat voor Inrichting Stelselmatige Daders. Volgens de rechtbank beschikt de man uit Uddel over een 'enorm strafblad'. Bij Dudok in Arnhem at en dronk de man zonder te betalen. Dat was hij ook niet van plan, aldus de rechter.
Hij stal bovendien een fles wijn bij het etablissement. Verder is hij bij Hotel Haarhuis naar binnen gegaan, terwijl hij daar niet mocht komen. De veroordeelde Uddelnaar had een ontzegging van die plek.

Zwakbegaafd en verslaafd

Eerdere behandelingen en straffen zouden niet hebben geholpen; de man is zwakbegaafd, heeft ernstige persoonlijke problemen en is alcoholverslaafd.
Daarom acht de rechtbank de kans groot dat hij opnieuw de fout de ingaat en dus wordt hij voor twee jaar in de ISD geplaatst, om de samenleving zo te beschermen en om de man aan zijn problemen te laten werken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!