Expositie Verscholen Dorp beter vindbaar

NUNSPEET - Met de onthulling donderdag 21 februari van het promotiebord bij Hotel Vossenberg in Vierhouten is de expositie van Het Verscholen Dorp beter vindbaar.

Deze expositie bevindt zich achter in een ruimte van dit hotel. Het bord dat is ontworpen door Eric Davidson van Creative Builders, staat aan de weg en toont interieur van het hotel en de afbeelding van één van de reconstructies van het Verscholen Dorp.

Voorzitter van het bestuur van de Stichting Het Verscholen Dorp, Dick Baas heette ieder welkom en gaf aan dat er veel belangstelling is voor deze expositie. De belangstelling blijkt nog steeds toe te nemen. Voor bestuurslid Dick van Hemmen, die nauw betrokken is geweest bij dit project, ook een fijn moment.

Van Hemmen: 'Met dank aan de Lionsclub Nunspeet die de komende jaren 5000 euro beschikbaar stelt, kunnen we weer verder zaken uitwerken. Nu de zichtbaarheid van de expositie, de website is verbeterd en ook gaan we meer doen aan educatie. Zo kunnen we het verhaal levend houden.' 

Wethouder Storteboom sprak in gelijke woorden maar voegde ook toe dat de gemeente de komende twee jaar extra aandacht gaat geven aan het feit dat de bevrijding van WOll 75 jaar geleden plaatsvond. Daar zal ook deze expositie onderdeel van uitmaken. Daarna onthulde zij samen met Brenda Vos(ssenberg) het bord.

Meer over dit onderwerp:
RTV Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: