Minister van sport op bezoek bij G-hockeyers Bemmel

RESSEN - Hockeyclub MHC Bemmel 800 krijgt vandaag hoog bezoek. De minister van sport, Bruno Bruins, komt langs. Hij wordt ontvangen door de G-hockeyers van de club. Dat zijn twee ploegen met voornamelijk spelers met een verstandelijke beperking.

Eén van de twee Bemmelse G-teams won vorige jaar goud op de special olympics. Ter ere daarvan komt de minister op bezoek. Hij bekijkt ook hoe de Bemmelse vereniging de G-teams begeleidt en organiseert.

Investeren in meer begeleiding

Voorzitter van MHC Bemmel 800, Sander Schinkel, hoopt dat de G-teams van hun club een voorbeeld kunnen zijn voor de gehandicapten sport. 'Ik hoop dat de minister hier meer mee wil', zegt Schinkel.

'Men investeert in sport, dat is heel belangrijk. Maar een groep mensen met een beperking heeft natuurlijk extra begeleiding en zorg nodig en als daar nog extra investering in plaats kan vinden, dan zou dat natuurlijk heel prettig zijn.'

Schinkel: 'Als je het heel simpel bekijkt kun je zeggen, iedereen doet mee en dat is het belangrijkste. Alleen wil je echt het optimale uit de mogelijkheden van deze mensen halen, dan zou je wat moeten investeren zodat er meer begeleiding bij kan.

Balletje meeslaan

De voorzitter ziet ook andere mogelijkheden: 'Je kunt ook denken dat je bijvoorbeeld mensen met een beperking een taak kan geven binnen de vereniging. Maar daar zal wel vaak een professionele begeleider op moeten staan en dat kan dan niet meer een vrijwilliger zijn.'

De minister is om 18.30 uur te gast en kinderen zijn welkom om mee te hockeyen. Ook gedeputeerde Jan Markink is aanwezig. De minister zelf heeft ook toegezegd om een balletje mee te slaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lingewaard Politiek Nieuws
Deel dit artikel: