Ridders van Gelre genomineerd voor NL Award

ARNHEM - Het programma 'De Ridders van Gelre en ons Verloren Hertogdom' van Omroep Gelderland is genomineerd voor een NL Award in de categorie 'beste tv-programma'. Voor het programma verkenden ridders René Arendsen en Bas Steman de Gelderse geschiedenis.

'Het is een heel ambachtelijk programma; het is mooi gemaakt en de makers hebben een aanstekelijke passie voor hun vak. Hoewel het natuurlijk een educatief programma is, is het totaal niet stoffig zoals andere educatieve programma's soms zijn. Er zit ook een flinke dosis humor in, maar de ridders blijven serieus wanneer het moet', vertelt juryvoorzitter Rein Tolsma.

'Daarnaast is het ook geen eendagsvlieg; er worden al jarenlang historische programma's gemaakt door Omroep Gelderland. Als de kwaliteit door de jaren heen zo bewaakt kan blijven, dan is dat zeker een compliment waard', besluit Tolsma.

In 2017 won Omroep Gelderland een NL Award in de categorie 'vernieuwend' voor haar samenwerking met de lokale omroepen.

Gouden NL Award

De NL Awards zijn prijzen voor de beste programma's van de regionale omroepen uit het afgelopen jaar, verdeeld over zes categorieën. De jury kiest ook de winnaar van de Gouden NL Award; de categorie met de allerbeste productie van het jaar. Die productie ontvangt een geldprijs van 2500 euro.

De prijzen worden uitgereikt tijdens het NL Media Event op 27 maart in Zeist.

Kijk hier afleveringen van de Ridders van Gelre terug

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: