Nieuws

Speelgoedketen Intertoys is failliet, winkels blijven voorlopig open

Intertoys in het Arnhemse winkelcentrum Kronenburg.
Speelgoedketen Intertoys, met 29 winkels in Gelderland, is failliet. Het concern vroeg vorige week uitstel van betaling aan 'door aanhoudende zware marktomstandigheden'. © Omroep Gelderland
Speelgoedketen Intertoys, met 29 winkels in Gelderland, is failliet. Het concern vroeg vorige week uitstel van betaling aan 'door aanhoudende zware marktomstandigheden'.
Intertoys heeft zo'n 300 winkels in Nederland en België, twee distributiecentra en een hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast kent Intertoys nog ruim 100 franchisenemers in Nederland. Er werken meer dan 3200 mensen.
Intertoys kon de strijd niet aan met internet en discounters, zoals Action. De verkoop van speelgoedwinkels halveerde de afgelopen tien jaar.

Winkels voorlopig open

De winkels blijven voorlopig open om de kansen op een doorstart te vergroten. De mogelijkheden daarvoor worden momenteel onderzocht. Ook de webshop blijft open en producten worden geleverd.
Intertoys-cadeaukaarten kunnen nog tot en met zondag 24 februari worden ingeleverd. Aankopen kunnen worden geruild. Er wordt geen geld teruggegeven.
Hieronder een overzicht van de winkels in Gelderland die onder het faillissement vallen. De winkels die franchise zijn, vallen niet onder het faillissement en zijn dus niet opgenomen in het onderstaande schema.
Apeldoorn
Arnhem (4x)
Barneveld
Beuningen
Culemborg
Doetinchem (2x)
Ede
Eibergen
Ermelo
Groesbeek
Harderwijk (2x)
Lichtenvoorde 
Lochem
Malden
Nijmegen (4x)
Putten
Wageningen
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen (2x)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!