'Vermenging onder- en bovenwereld groot probleem'; Achterhoek gaat strijd aan

DOETINCHEM - De vermenging van de onder- en bovenwereld levert gevaren op voor de samenleving, zo stellen de colleges van acht Achterhoekse gemeenten. Zij stellen daarom een projectleider aan die vermenging van die onder- en bovenwereld moet voorkomen.

De projectleider moet zich 32 uur per week bezighouden met het signaleren en voorkomen van ondermijnende activiteiten in Achterhoekse gemeentes. 'Het is goed dat we straks een man of vrouw hebben die zijn volle aandacht kan richten op bestrijding van dit onderwerp en ons bestuurlijk ondersteunt om dit probleem aan te pakken' zegt burgemeester Anette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre.

Tekst gaat verder na de video:

Ondermijning groot probleem

De politie ziet ondermijning als een groot probleem in de Achterhoek. 'De bestrijding van georganiseerde criminaliteit is een onderwerp dat wij veel prioriteit geven', zegt de teamchef van het basisteam Achterhoek-West Patrick de Koeijer. 'In een aantal gevallen is ondermijning in de Achterhoek al aan de orde. Het is een zichtbaar probleem.'

Tekst gaat verder na de foto:

Vooral drugs is een probleem

Het gaat met name over drugscriminaliteit. Eind 2018 sloten verschillende burgemeesters drugspanden in 's-Heerenberg, Neede, Varsselder en Gendringen.

'In Gelderland hebben we sinds een aantal maanden project Arian, daarin werken we ook samen met Veluwse gemeenten. Die gemeentes hebben al ervaring opgedaan met bijvoorbeeld ondermijnende activiteiten op campings, aldus de Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord. 

De eerste opdracht die de nieuwe projectleider in de Achterhoek krijgt, is het maken van een plan van aanpak. 'Wij geven de bestrijding van deze vorm van criminaliteit veel aandacht omdat deze heel ontwrichtend zijn in wijken en buurten, daar hebben mensen last van', vertelt burgemeester Peter de Baat van de gemeente Montferland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: