Stickerplakkers geven D66 ervan langs

ZUTPHEN - Op diverse plekken in Zutphen zijn stickers geplakt met daarop de tekst 'D66 is kut'. Bij D66 kunnen ze er wel om lachen; ze nemen het niet heel serieus.

'Wij willen met goede plannen komen voor de toekomst om Gelderland te verbeteren, dit soort stickers zijn dan niet echt een tegengeluid om serieus te nemen. Als je alleen maar te horen krijgt dat je kut bent, dan valt dat nog wel mee', zegt Kanis.

De politicus vraagt zich af wat dit soort mensen willen. 'Ik kan er stiekem wel gewoon om lachen. Zolang de kritiek beperkt blijft tot dit, gaan we gewoon zo door', besluit de D66'er.

'Fuck VVD'

De stickers zijn afkomstig van een website genaamd 'massamemes.nl'; een groepje studenten dat zichzelf omschrijft als: 'Het mediaplatform voor de Poldersocialistische Eenheidspartij Nederland [PEP]'. Ze hebben de stickers niet zelf geplakt, maar ze vinden het wel leuk om te zien dat hun branding ook in Gelderland terug te zien is.

'Het is een ludieke manier om D66 te bekritiseren. Ze zeggen heel erg goed te zijn voor de student, maar dat zijn ze eigenlijk helemaal niet', vertelt een beheerder van de actiegroep. De groepsleden voeren hun acties uit met een knipoog: 'We zijn een groepje studenten die grappige content willen verspreiden over het socialisme', legt de beheerder uit.

D66 is niet de enige partij die een ludieke sticker krijgt; sinds kort verkoopt massamemes ook stickers met 'Fuck VVD'. 'Binnen 4,5 uur waren alle 2000 'Fuck VVD'-stickers uitverkocht. Dat sentiment zit er dus goed in bij onze achterban', besluit massamemes.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: