Marechaussee houdt vijf leden van gezin aan voor mensensmokkel

ARNHEM - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag vijf personen uit één gezin aangehouden voor mensensmokkel. De aanhoudingen gebeurden op verschillende plekken in het land, waaronder in Arnhem. De gezinsleden worden ervan verdacht meerdere Syriërs per vliegtuig naar Nederland te hebben vervoerd.

Behalve in Arnhem zijn ook aanhoudingen verricht in Alkmaar, Den Helder en Stede Broec. Het gaat om de vader en moeder van het gezin en twee zoons en een dochter. In totaal bestaat het gezin uit twaalf personen. De aangehouden verdachten zijn tussen de 27 en 60 jaar oud. 

De smokkel gebeurde vanuit Turkije en verliep via Griekenland naar Nederland. De recherche van de marechaussee kwam het gezin op het spoor na een opsporingsonderzoek in 2017. De verdachten lieten de gesmokkelden lijken op pasfoto's van paspoorten uit hun eigen familie. Ze gebruikten vooral paspoorten van hun eigen gezinsleden. 

Kind vanuit Athene gesmokkeld

Eind vorige maand smokkelde een vrouwelijke verdachte een minderjarig kind vanuit Athene naar Eindhoven. Dat deed ze op een identiteitsbewijs van haar eigen kind. Eenmaal aangekomen in Eindhoven is ze aangehouden. 

De marechaussee doorzocht na de aanhouding van de vrouw diverse woningen. Daarbij zijn reisdocumenten, vliegtickets, contant geld, telefoons en laptops in beslag genomen, laat de marechaussee weten. Mogelijk worden er nog meer personen aangehouden. Vrijdag worden de verdachten voorgeleid voor de rechtbank in Zwolle. 

De marechaussee laat weten zicht te hebben op alle gesmokkelde personen. Waar zij zich momenteel bevinden en om hoeveel mensen het gaat wil een woordvoerder in het belang van het onderzoek niet zeggen. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: