Nieuws

Politie Ede waarschuwt voor nepcollectanten aan de deur

In Ede zijn woensdagavond één of meerdere nepcollectanten langs de deuren gegaan in de wijk Veldhuizen. Ten minste één persoon gaf zich uit als collectant voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), terwijl hij dat niet is. Eerder ging zo'n collectant rond in de nabijgelegen wijk Kernhem. © ANP
In Ede zijn woensdagavond één of meerdere nepcollectanten langs de deuren gegaan in de wijk Veldhuizen. Ten minste één persoon gaf zich uit als collectant voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), terwijl hij dat niet is. Eerder ging zo'n collectant rond in de nabijgelegen wijk Kernhem.
KiKa komt nooit aan de deur om te collecteren, waarschuwt de Edese politie via Twitter. Zij raadt dan ook aan om bij twijfel niets te geven aan de collectant. Mensen bij wie wordt aangebeld door een KiKa-collectant wordt gevraagd direct de politie te bellen.
Op de eigen website zegt KiKa dat mensen die verbonden zijn aan de stichting altijd te herkennen zijn aan oranje kleding met het KiKa-logo. Zij vragen nooit om geld, niet contant en niet door te pinnen. De enige plek waar collectebussen voor KiKa kunnen staan, is bij een kraam of evenement tijdens een speciale actie voor de stichting.