Nieuws

Vuelta-parcours voert volgend jaar ook door Gelderland

Vuelta-directeur Javier Gullien op het podium tijdens de bekendmaking van de Nederlandse routes van de Vuelta a Espana in 2020.
Het peloton van de Ronde van Spanje rijdt volgend jaar ook door Gelderland. De renners komen tijdens de tweede rit onder meer langs de Gelderse plaatsen Maasdriel, Zaltbommel, West Maas en Waal, Buren en Scherpenzeel. © ANP
Het peloton van de Ronde van Spanje rijdt volgend jaar ook door Gelderland. De renners komen tijdens de tweede rit onder meer langs de Gelderse plaatsen Maasdriel, Zaltbommel, West Maas en Waal, Buren en Scherpenzeel.
De organisatie van de Vuelta presenteerde woensdag de eerste drie etappes die in 2020 door ons land gaan. In totaal rijdt het peloton ruim 400 kilometer op Nederlandse bodem.
De eerste etappe is een ploegentijdrit over ruim 23 kilometer met start en finish bij de Jaarbeurs in Utrecht. De tweede etappe gaat over 183 kilometer van Den Bosch naar Utrecht. En op de derde dag wordt vanuit Breda koers gezet richting Baarle-Nassau, waarna het westwaarts richting Bergen op Zoom gaat en terug naar Breda over een afstand van 194 kilometer.
Tekst gaat verder onder de foto.
De tweede etappe voert ook door Gelderland.
Het peloton van de Ronde van Spanje rijdt volgend jaar ook door Gelderland. De renners komen tijdens de tweede rit onder meer langs de Gelderse plaatsen Maasdriel, Zaltbommel, West Maas en Waal, Buren en Scherpenzeel. © La Vuelta
De Ronde van Spanje begint volgend jaar eind augustus. De precieze datum is nog niet bekend. Het is de tweede keer dat de Vuelta in Nederland van start gaat, eerder gebeurde dat in 2009 in Assen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!