Nieuws

Bewoners zorgcentrum Vredense Hof verkassen naar 'Sellink' Winterswijk

Het gebouw van Sellink.
Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé wil zorgcentrum de Vredense Hof verruilen voor de locatie van een bouwmaterialenbedrijf aan de Wooldseweg in Winterswijk, in de volksmond bekend als 'Sellink'. © Domien Esselink
WINTERSWIJK - Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé wil zorgcentrum de Vredense Hof verruilen voor de locatie van een bouwmaterialenbedrijf aan de Wooldseweg in Winterswijk, in de volksmond bekend als 'Sellink'.
De bedoeling is dat aan de Wooldseweg 64 tot 72 appartementen komen, verdeeld over vier bouwlagen. In de Vredense Hof verblijven momenteel 81 mensen. Dat is voor de gemeente ook het maximum, met betrekking tot het beoogde zorgcentrum aan de Wooldseweg.

Openbaar park

De nieuwe locatie bevindt zich dichter bij het centrum van Winterswijk en dat is voor Marga Klompé de voornaamste reden om te verhuizen. Daarnaast ligt het naast een bosje aan de spoorlijn Winterswijk-Arnhem met daaraan een parkje.
Marga Klompé wil het parkje inrichten als openbaar park, dus ook voor de bewoners van het zorgcentrum. De zorgstichting moet de Vredense Hof afstoten.
De locatie van 'Sellink' moet worden aangekocht en gesaneerd. In de bestaande gebouwen van het bouwmaterialenbedrijf zit namelijk asbest.     
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!