Nieuws

Kleuters metselen muurtje in Ede

In Ede krijgen kleuters en kindjes uit groep 3 woensdag alvast techniekles op de middelbare school. Leerlingen Techniek van vmbo-school Het Streek leren de kleintjes bouwen met echte bakstenen, specie, hout en spijkers. Ook kunnen ze een kozijn schilderen of een afvoer maken. © Omroep Gelderland
EDE - In Ede krijgen kleuters en kindjes uit groep 3 woensdag alvast techniekles op de middelbare school. Leerlingen Techniek van vmbo-school Het Streek leren de kleintjes bouwen met echte bakstenen, specie, hout en spijkers. Ook kunnen ze een kozijn schilderen of een afvoer maken.
Basisschool de Koepelschool uit Ede vindt het belangrijk dat jonge kinderen ontdekkend leren en wilde hen graag met echte materialen en echt gereedschap laten werken. 
Schooldirecteur Jan Haasjes over het project:

Jong geleerd, oud gedaan

Directeur Jan Haasjes van de technieklocatie van Het Streek zette de deur daar maar al te graag voor open. Hoe vroeger kindjes kunnen kennismaken met het echte werk, hoe groter de kans dat ze later de smaak van techniek te pakken krijgen.
De eigen puberende leerlingen van de school veranderen daarbij volgens Haasjes van puberende tieners in bewogen en hulpvaardige lesgevers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!