Nieuws

Nieuwe hoogbouw in Nijmegen: hotel met dubbel aantal kamers

Het Bastion Hotel aan de Neerbosscheweg in Nijmegen krijgt zes verdiepingen, een stuk hoger dan nu. En met ruim twee keer zoveel kamers. © gemeente Nijmegen
NIJMEGEN - Het Bastion Hotel aan de Neerbosscheweg in Nijmegen krijgt zes verdiepingen, een stuk hoger dan nu. En met ruim twee keer zoveel kamers.
Het huidige Bastion Hotel telt zo'n 40 kamers. Dat moeten er rond de 85 worden. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad nu voor het bestemmingsplan aan te passen omdat het huidige de voorgenomen bouwhoogte niet toestaat.
Bastion Hotels richt zich vooral op de zakelijke markt, niet de toeristische. Het driesterrenhotel wordt veel gebruikt door mensen die in de omgeving van het hotel werken, zoals bedrijven en instellingen op de Novio Tech Campus en op bedrijventerreinen als Winkelsteeg, Noord- en Oost Kanaalhavens en Westkanaaldijk Sluis.

Aanbod deels verouderd

Uit een onderzoek uit 2017 blijkt dat er nog wel wat ruimte zit in de markt voor hotels in Nijmegen. Er kunnen nog meer kamers bij. De gemeente vindt het belangrijk voor een goed functioneren van het bedrijfsleven om een kwalitatief up-to-date hotelaanbod in de stad te hebben. Dat aanbod is in Nijmegen deels verouderd.
Het nieuwe hotel van zes bouwlagen boven op een ondergrondse parkeergarage is weliswaar aanzienlijk hoger ten opzichte van het bestaande hotel, maar past volgens de gemeente goed bij het streven om het gebied rondom station Nijmegen Goffert te ontwikkelen als een stedelijk knooppunt.