Lelystad Airport: de stemming

Laagvliegende vliegtuigen, geluidsoverlast en steeds minder vertrouwen in de overheid. De laatste jaren is in Overijssel, Flevoland en Gelderland veel te doen om de plannen voor Lelystad Airport. Samen met Omroep Flevoland en RTV Oost heeft Omroep Gelderland een grote opiniepeiling in de drie provincies laten uitvoeren. De uitkomsten worden dinsdag 26 februari om 15.30 uur in de speciale live-uitzending Lelystad Airport: de stemming besproken met politici, actiegroepen en omwonenden.

Opiniepeiling

In de opiniepeiling van de drie regionale omroepen worden bewoners gevraagd hoe ze denken over de komst van Lelystad Airport en de laagvliegroutes. Bij haar aantreden maakte minister Van Nieuwenhuizen bekend er alles aan te doen om het vertrouwen weer terug te winnen. Ook hiernaar is uitgebreid onderzoek gedaan.

Lelystad Airport: de stemming

De live-uitzending vanuit een vliegtuighangar is op dinsdag 26 februari om 15.30 uur. De presentatie is in handen van Sonja Booms van Omroep Gelderland. Discussieleider is Richard Schuurman van Omroep Flevoland. RTV Oost verslaggever Oscar Siep maakt reportages over de onderwerpen en locaties die in de opiniepeiling naar voren komen. Vele actiegroepen, voor- en tegenstanders, lokale en provinciale bestuurders, Kamerleden, deskundigen, omwonenden en andere belanghebbenden zijn aanwezig om mee te praten.

Achtergrond

Veel Gelderlanders krijgen te maken met het internationale luchtverkeer, wanneer het vliegveld in Lelystad geopend wordt. Met name de zuidelijke uitvliegroutes gaan over Gelderland. De vliegtuigen van Lelystad Airport mogen het vliegverkeer van Schiphol niet hinderen, daarom wordt er een lange tijd laag gevlogen. Veel inwoners uit Gelderland zijn het niet eens met de gevolgen die het vliegveld met zich meebrengt. Om deze reden komen actiegroepen tegen laagvliegen regelmatig voorbij in het nieuws.

Bekijk de complete live uitzending hier terug:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Vliegveld Lelystad GLD doc
Deel dit artikel: