Nieuws

Vlammenzee in Nijmegen: zeven (!) autobranden in één nacht

Nijmegen wordt geteisterd door autobranden. Afgelopen nacht gingen er maar liefst zeven auto's in vlammen op. Dat gebeurde op verschillende plekken. © Roland Heitink
NIJMEGEN - Nijmegen wordt geteisterd door autobranden. Afgelopen nacht gingen er maar liefst zeven auto's in vlammen op. Dat gebeurde op verschillende plekken.
De eerste auto vloog in brand aan de Meijhorst in Nijmegen. Het ging om een bestelauto die volledig uitbrandde. Een auto die ernaast geparkeerd stond, raakte ook beschadigd door de brand. 
Tekst gaat verder na de video.
Vlammenzee in Nijmegen: zeven (!) autobranden in één nacht

Afzonderlijke branden

Daarna kwam er een melding vanaf de Daniëlsweg in de Waalstad. Op een parkeerplaats gingen maar liefst zes auto's in vlammen op. 'Het was één grote vlammenzee', zo meldt een videocorrespondent die ter plaatse was. 'Het waren ook afzonderlijke branden.'
Luister hier naar videocorrespondent Roland Heitink:

Brandstichting

De brandweer wist het vuur na enige tijd te blussen, maar van de auto's is niets meer over. Het vermoeden is dat de branden zijn aangestoken. Een rechercheteam van de politie zal dinsdag onderzoek doen bij de auto's. 
Tekst gaat verder onder de foto.
Foto: Roland Heitink
In Nijmegen zijn sinds januari al tientallen auto's verwoest door branden. In alle gevallen is er volgens de politie sprake van brandstichting, of wordt brandstichting niet uitgesloten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!