Minister Schouten bezoekt pluimveebedrijf in Lunteren

LUNTEREN - Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten was maandagmiddag op werkbezoek in Lunteren. Daar ging ze met agrarische ondernemers in gesprek over kansen in de regio op het gebied van duurzame voedselproductie. Dat deed zij op het bedrijf van de biologische pluimveehouder Martijn van Veldhuizen.

De minister bezoekt de komende tijd verschillende regio's waarmee een zogeheten Regio Deal wordt gesloten. Het kabinet heeft hiervoor in totaal 950 miljoen euro uitgetrokken. Voor de plannen van de regio Foodvalley is 20 miljoen euro gereserveerd.

Gezonder eten

De plannen van deze regio zijn in samenwerking met de provincies Utrecht, Gelderland, de regio Foodvalley, universiteiten van Wageningen en Utrecht, LTO Gelderse Vallei en VNO-NCW-midden tot stand gebracht. 

Het geld wordt volgens FoodValley gebruikt om in de toekomst mensen gezonder te laten leven, waardoor ze minder snel ziek worden of sneller genezen van een ziekte. Dit willen ze bereiken door onder andere voedsel duurzamer te produceren en de luchtkwaliteit te verbeteren. 

De minister heeft maandag met de agrarische ondernemers onder andere gesproken over wanneer het aantrekkelijk wordt voor een bedrijf om aan de slag te gaan met duurzame voedselproductie. Ook de vraag: hoe zorg je dat gezond eten aantrekkelijk en betaalbaar is, zodat consumenten het ook daadwerkelijk gaan eten, kwam aan bod.

Op dit moment worden de plannen van de regio Foodvalley concreter gemaakt. In de zomer moet duidelijk zijn hoe ze er precies uit komen te zien.

Zie ook:

Tientallen miljoenen voor Foodvalley en Achterhoek

FoodValley zet in op deal van 40 miljoen met het Rijk

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Lunteren Nieuws
Deel dit artikel: