Meer dan 600 deelnemers tijdens eerste carnavalsoptocht in Braamt

ULFT - In Braamt is zondag de eerste grote carnavalsoptocht van de regio gehouden. Een stoet aan vrolijke wagens van allerhande bouwgroepen trok door het dorp met veel publiek langs de kanten.

'De mensen zijn maandenlang creatief bezig geweest, dit is een geweldige dag', vertelt Christian Goris, president van de organiserende carnavalsvereniging de Nöttekrakers. In totaal deden 26 wagens en negen loopgroepen mee aan de optocht.

'Elke groep heeft al gauw twintig, dertig man bij elkaar', weet Goris. Hij schat dat er meer dan 600 mensen meeliepen. 'Dat is dus volle bak. Kleurrijke wagens, mooie loopgroepen en een zonnetje erbij. Wat wil je nog meer?'

De tekst gaat verder onder de video:Deelnemers genoten met volle teugen. Traditioneel is de optocht in Braamt de aftrap van carnaval in de regio. 'Als ze hiernaartoe komen begint het carnavalsbloed weer wat te borrelen. Volgens mij is het voor de regio belangrijk om de zaak goed van start te laten gaan. Het is natuurlijk een heel mooi iets om daar twee weken voor het grote carnaval al mee te beginnen', besluit president Goris.
 

Meer over dit onderwerp:
REGIO8 Carnaval in Gelderland Nieuws
Deel dit artikel: