Nieuws

Dieven roven scholen leeg voor honderdduizenden euro's

De twee verdachten in de zaak van de omvangrijke diefstallen uit scholen.
Het opsporingsprogramma Bureau GLD staat woensdag stil bij diefstallen van computers en foto- en video-apparatuur uit scholen. Volgens de politie houden diefstallen in Ermelo, Arnhem, Velp en Apeldoorn verband met elkaar. De schade loopt in de honderdduizenden euro's. © Archief politie/Bureau GLD
ERMELO - Het opsporingsprogramma Bureau GLD staat woensdag stil bij diefstallen van computers en foto- en video-apparatuur uit scholen. Volgens de politie houden diefstallen in Ermelo, Arnhem, Velp en Apeldoorn verband met elkaar. De schade loopt in de honderdduizenden euro's.
Eind augustus vorig jaar namen twee mannen uit het Groevenbeek College in Ermelo voor meer dan 60.000 euro aan computers weg. Ze staan op bewakingsbeelden.
Het duo komt, zo blijkt uit onderzoek, ook voor op camerabeelden van gedupeerde scholen in Apeldoorn en Velp. Die beelden worden woensdag in Bureau GLD getoond.

Toeslaan vlak voor begin zomervakantie

De dieven opereerden telkens op dezelfde wijze. Ze sloegen hun slag door tegen het einde van het schooljaar in te breken op klaarlichte dag. Dit deden ze bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken van lokalen ter voorbereiding op de zomervakantie.
In het geval van Ermelo vond de kraak plaats op een zondag, terwijl een kerkdienst in de school werd gehouden. Een gewaarschuwd beveiligingsbedrijf kwam er achter dat enkele alarmsensoren waren afgeplakt.  
Van de school in Ermelo zijn tien iPads teruggevonden, meldt de politie. Die verhoorde twee inwoners van Den Bosch in deze zaak. Ze verklaarden de spullen te hebben gekocht in Utrecht.
Bekijk hier het item van Bureau GLD van 19 september over de diefstal bij het Groevenbeek College in Ermelo.
Bureau GLD is woensdag op TV Gelderland te zien om 17.20 uur en wordt daarna elk uur herhaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!