Alpacawandelingen enorm populair: 'Elk weekend komen 40 mensen langs'

WAMEL - Instagram en Facebook staan er vol mee: selfies met een alpaca of foto's van een wandeling met het dier. En dat merkt ook Mayke Engels van alpacaboerderij River Forelands uit Wamel: sinds een jaar is het erg druk.

'Alpaca's zijn enorm populair. We zijn hier zes jaar geleden begonnen met twee alpaca's en niemand kende ze. De vonk met de alpaca's sloeg eigenlijk gelijk over', vertelt Engels.

Bekijk hier de reportage. Tekst gaat door onder de video. 

'Geëxplodeerd'

Maar het bleef niet bij twee alpaca's: op de boerderij lopen er nu zeventien rond, sommige met veulentjes op komst. 'Sinds vorig jaar is het op social media echt geëxplodeerd. We zien vooral veel selfies met alpaca's', zegt Engels.

'Toen wij zes jaar geleden begonnen had ik niet gedacht dat alpaca's zo bekend zouden worden. Maar het is ook niet zo gek, want als je ze een beetje leert kennen dan zie je dat ze enorm leuk zijn. Ik snap dat mensen ze graag willen aaien.'

Uit alle hoeken van het land

Niet alleen uit alle hoeken van het land komen mensen naar Wamel, maar ook komen bezoekers uit Duitsland en België. 'Ik denk dat we elk weekend rond de 40 mensen ontvangen, veel mensen uit de steden en het westen van het land. Zij willen bijvoorbeeld ook het landschap hier meemaken', besluit Engels. 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: