Grote schade na brand in Beesd

BEESD - De schade na de brand van zondagavond in Beesd is groot. Een schadebedrag durft de eigenaar van de grote afgebrande schuur niet te geven. Hij verhuurde loodsen in die schuur aan bedrijven. Daardoor is niet precies te zeggen wat het schadebedrag is.

Zondagavond even na half elf ging het alarm. 'Ik woon in het huis naast de schuur', vertelt de eigenaar. 'Toen ik buitenkwam, was het al te laat: de hele schuur stond in de brand.'

De brandweer kwam met zes wagens om te blussen. Zo kon het woonhuis behouden worden, maar de schuur kan als verloren worden beschouwd. 'De brandweer zei al tegen me: zo'n felle brand heb ik niet vaak gezien', vertelt de eigenaar. Op de naastgelegen snelweg werd de maximumsnelheid enige tijd verlaagd en ook reden er even geen treinen tussen Leerdam en Beesd. 

Een getuige maakte deze beelden van de ontploffing (de tekst gaat verder onder de video):

Kijk hier naar de reportage (de tekst gaat verder onder de video):

Op maandagmorgen, de ochtend na de brand, komen veel huurders naar hun loods toe. Oude auto's, tuinmeubelen - het is allemaal in rook opgegaan. Hoe dat kon gebeuren, is niet bekend. Dat zal onderzoek nog moeten uitwijzen. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Geldermalsen Nieuws
Deel dit artikel: