Nieuws

Vitesse met kunst en vliegwerk naar benauwde zege op Willem II (3-2)

ARNHEM - Vitesse heeft na vier weken zonder zege weer eens gewonnen. Een taai Willem II kreeg in Gelredome met 3-2 klop na een spannend en levendig duel. De thuisploeg bleef in de slotfase met kunst en vliegwerk overeind.

EINDSTAND 3- 2  (Linssen, Odegaard, Clark)

90+3 de blessuretijd loopt. Willem II blijft kansen krijgen, maar het loopt goed af voor Vitesse. Na drie duels zonder overwinning en de bekersof tegen AZ, wordt weer eens gewonnen. Cruciaal voor de rust rondom de ploeg nu de druk op spelers en trainer toenam.
88e: bijna nog de 3-3. Vitesse loopt achteruit en is dus weer angstig. Eduardo zit mis, maar het loopt net goed af. Pavlidis mikt over.
86e: vlammend schot nog van Linssen in een uitbraak op de vuisten van Wellenreuther. Goed werk van Bero.
84e: Het leek wel beslist met de goal van Clark, maar zeg dat nooit te vroeg. Zeker niet bij Vitesse in een slotfase. Invaller Pavlidis tikt de rebound na een schot op de paal van dichtbij binnen. Het is ineens 3-2 en dus kan het nog voor de Tilburgers.

GOAL!! 79e: Maar nu is het wel raak!. Clark ramt de bal in een vol strafschopgebied na een corner hard door het midden in de goal. Vitesse gaat hier winnen, zo lijkt het. Het is 3-1

79e: Vitesse zet weer aan en is heel dicht bij de 3-1 met Clark die op de lat kopt en Dauda die zijn inzet van de lijn gehaald ziet worden.
77e: tweede kans voor Dauda. Oog in oog met Wellenreuther levert het schot slechts een corner op voor Vitesse. Nog altijd spannend in Arnhem met de 2-1 stand.
Slutskiy baalt (foto onder). Een minuut na de 2-0 scoort Willem II en kan de Rus blijven ijsberen langs de kant.
62e: Willem II doet direct iets terug. Isak frommelt de bal over de lijn en de spanning is weer terug in Gelredome. Het is 2-1.

60e: GOAL!! Martin Odegaard trekt naar binnen, haalt uit en zet Vitesse op 2-0! Schot wordt onderweg nog aangeraakt.

53e: Bero ook geel. De tweede vanavond voor Vitesse. Net als Foor betekent dat geen schorsing voor volgende week tegen FC Emmen
Ruim 14 duizend toeschouwers vanavond in Gelredome
48e: En een minuut later de kans op 2-0 voor Linssen één op één met Wellenreuther. De doelman van Willem II groeit uit tot winnaar.
47e: grote kans voor Dauda die helemaal vrij kan inkoppen na een corner. Dat mislukt echter hopeloos.
Adrie Koster moet iets bedenken bij het begin van de tweede helft. Zijn Willem II staat met 1-0 achter.
De fans zien dat Vitesse een redelijke eerste helft speelt met een behoorlijke beleving. Beter dan de afgelopen weken in elk geval. En ook aanvallende intenties vanaf het begin.
37e: Pittige en hele nare blessure voor Darfalou. Waarschijnlijk zijn enkel. De Algerijn moet er met een brancard vanaf. De Ghanees Dauda, gehuurd van Anderlecht komt erin. De tweede spits (na Matavz) die Vitesse nu kwijt is..
Foto: Broer van den Boom 
31e: Foor krijgt geel na een tackle op Vrousai
29e: schot van de Noor Odegaard op de knuisten van Wellenreuther
21e: Linssen bijna met zijn tweede na goed werk van Odegaard op rechts. Nu raakt de spits de bal verkeerd met het hoofd.
Het publiek ziet vanavond in elk geval geen slap Vitesse. Voetballend kan en moet het nog veel beter, maar de ploeg van Slutskiy is wel de baas op het veld en levert veel strijd.
20e: Tapia breekt door, Vitesse verdedigt slap en bijna vanaf de achterlijn schiet de Peruviaan op goal. Eduardo pareert.
15e: Vitesse heeft redelijke controle over de wedstrijd. In balbezit schuiven Büttner (links) en Odegaard direct door op de backs van Willem II. Ook Clark staat dan zeer aanvallend.
Vijf van de laatste zeven! goals van Linssen waren met het hoofd. Het zegt alles over de vaak perfecte timing van de kleine Limburger.

GOAL!! 6e: Droomstart Vitesse. Voorzet Clark vanaf links is prachtig, de kopbal van Linssen nog mooier. Met een curve verdwijnt de bal over Wellenreuther. 1-0 Vitesse.

4e: Vitesse start aanvallend en wil direct druk zetten. Büttner zet voor, de afvallende bal wordt door Odegaard naast geschoten.
Maikel van der Werff (links) kijkt eens omhoog. De gepasseerde aanvoerder moet de teleurstelling verbijten nu hij gepasseerd is door Slutskiy.
De streng gelovige Portugees Eduardo verkeert in hogere sferen als hij het veld opkomt voor deze belangrijke wedstrijd voor Vitesse.
20.45 uur: we gaan beginnen onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout
20.15 uur: Paskie Rokus (links op de foto) is een professioneel gamer en geeft vanavond in het stadion tekst en uitleg rondom de opening. De fanatieke supporter van Vitesse geldt als de eerste E-sporter van de club en strijdt met de andere E-sporters van de eredivisie om het FIFA-kampioenschap.
Rokus zegt daar het volgende over: 'Als klein kind droomde ik al dat ik voor Vitesse uit mocht komen. Dat ik mij nu op 25-jarige leeftijd nog mag verbinden aan de club is een droom die uitkomt.”
20.15 uur: Boven in de nok van Gelredome wordt vanavond deze E-sports loge met aangrenzende kids loge geopend. Op bepaalde dagen in de week kunnen kinderen hier gamen en uitleg krijgen van een echte professional. De belangstelling is nu al enorm.
20.10 uur: Spanning bij Leonid Slutskiy een half uur voor de aftrap. Links zijn Russische rechterhand Oleg Yarovinskiy
19.45 uur: Willem II heeft vijf punten minder dan Vitesse en staat tiende. In Tilburg won Vitesse na een uitstekende eerste helft met 3-1. Onder op de foto de spelers Dankerlui en Vrousai.
19.40 uur: Opstelling zoals verwacht: Eduardo, Karavaev, Clarke-Salter, Doekhi, Clark; Foor, Bero, Odegaard, Büttner; Darfalou en Linssen
19.35 uur: Harald Wapenaar, voormalig keeper van Vitesse, is nu al ruim twee jaar in dienst van Willem II om daar talentvolle keepers op te leiden. Hier praat hij bij met zijn collega Raimond van der Gouw.
19.25 uur: Vitesse treedt vanavond in het eigen Gelredome aan met vier middenvelders en twee spitsen. Danilho Doekhi verdringt Maikel van der Werff uit de basis. Voorin spelen Bryan Linssen en Oussama Darfalou. Alexander Büttner schuift een linie door, terwijl Thulani Serero ontbreekt door een liesblessure, een flinke aderlating voor het toch al zwalkende Vitesse.
Foto onder: Maikel van der Werff (links) is vandaag gepasseerd. De aanvoerder praat bij met Remco Pasveer en Roy Beerens, ook reserves.
19.10 uur: Het is ruim anderhalf uur voor de aftrap nog tien graden. Het dak kan voorlopig open blijven voor deze kraker in de eredivisie. Willem II kan bij een overwinning flink stijgen op de ranglijst, Vitesse moet voor eigen publiek de vrije val keren. 
Leonid Slutskiy (hier op een archieffoto met de pers na een training) ligt behoorlijk onder vuur bij Vitesse, hoewel zijn positie bij eigenaar Valery Oyf waarschijnlijk niet ter discussie staat. Maar de directie wil aanvallender voetbal zien en het publiek klaagt ook al weken steen en been over het vertoonde spel. Vanavond moet het gebeuren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!