Nieuws

Carnavalsvereniging hoopt op hulp na verwoestende brand

De afgebrande loods waar de carnavalswagens in stonden.
Carnavalsvereniging De Wallepikkers kijkt alweer vooruit na de grote brand van vrijdagmiddag in Zaltbommel. Het vuur verwoestte twee loodsen waarin carnavalswagens van zeker acht groepen stonden. © Bart Meesters.
ZALTBOMMEL - Carnavalsvereniging De Wallepikkers kijkt alweer vooruit na de grote brand van vrijdagmiddag in Zaltbommel. Het vuur verwoestte twee loodsen waarin carnavalswagens van zeker acht groepen stonden.
'Dat hoop je nooit mee te maken en dan gebeurt het toch', zegt Prins Maarten XVI als hij zaterdagochtend door de afgebrande loods loopt. Er zijn nog wat wielen van de carnavalswagens tussen het puin te ontdekken. Ook het roestvrijstalen frame waar de prins normaal gesproken op staat is terug te vinden. Meer niet.

Vreugde en verdriet dicht bij elkaar

Tijdens het nablussen hadden de bouwers meteen al een bijeenkomst, waarbij volgens de prins allerlei ideeën naar boven kwamen om toch te kijken hoe dingen in een positieve richting kunnen worden gedraaid.
'Carnaval is een feest waar vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar kunnen komen', zegt de prins in het NOS Radio 1 Journaal. Daar was de samenkomst gisteren een voorbeeld van. 'Er kwamen heel creatieve ideeën boven. Waarschijnlijk gaat de optocht in Mispelgat, want zo heet Zaltbommel tijdens carnaval, bestaan uit heel veel loopgroepen, want vooral de wagengroepen zijn enorm gedupeerd.'

Hulp gevraagd

Ook de loopgroepen moeten worden aangekleed, dus de vereniging kan nog wel wat hulp gebruiken. Adjudant Xander neemt hier het voortouw in: 'We zijn eigenlijk vooral op zoek naar een stukje geld en de wederopbouw van het bouwen in Mispelgat. Als er mensen en bedrijven zijn die ons daarin kunnen steunen, zoek alsjeblieft contact via Facebook en onze website.'
De Wallepikkers en andere verenigingen hebben nog twee weken voordat het carnaval begint.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!