'Levenswerk weg', brand verwoest carnavalswagens van zeker tien groepen

ZALTBOMMEL - 'Een groot drama.' Dat zegt Martijn Merks, voorzitter van carnavalsvereniging De Wallepikkers in Zaltbommel. Bij een brand in diverse loodsen gingen alle carnavalsspullen in vlammen op.

'De wagens waren bijna klaar. Alles is weg van zeker tien wagengroepen en loopgroepen', vertelt Merks. 'Sommigen zijn al in september begonnen. Maanden is er dag en nacht gewerkt. 'Sommige andere wagens werden al jaren gebruikt. Een levenswerk weg.'

'Waarschijnlijk zitten vanavond het bestuur en de bouwers bij elkaar om te zien hoe we dit op kunnen lossen. 'Carnaval gaat gewoon door', benadrukt de voorzitter van de carnavalsvereniging. Carnaval start over twee weken.

Bekijk de reportage. De tekst gaat daaronder verder.

'Heel Zaltbommel leeft mee'

Guus Krähe van carnavalsvereniging De Bierbubbels was in de loods aan een praalwagen aan het werken, toen de brand ontstond. 'We waren met een hele groep druk aan het bouwen. We waren bijna klaar. En nu is alles weg. Het is heel triest.'

Hij was met zijn kameraden aan het werk om een brandweerwagen te maken. 'Ons thema was waar is fikkie? Nou het fikkie is achter ons. Het is enorm wrang.'

Burgemeester leeft mee

'Wat ontzettend verdrietig. Heel Zaltbommel leeft mee', zegt burgemeester Peter Rehwinkel op Twitter. De brand in de loodsen zou zijn ontstaan door las- en slijpwerkzaamheden, waarbij dus iets ontzettend mis is gegaan.

'Er zijn zeker tien wagens verloren gegaan', meldt een omstander. 'Ik stond er zelf bij. Het kwam door slijpwerkzaamheden', meldt ook hij. 

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kon vrijdagavond nog niets met zekerheid zeggen over de oorzaak. 

Bekijk hieronder beelden van de verwoestende brand.

Zie ook: Drama in Zaltbommel: brand in loodsen met carnavalswagens

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Zaltbommel Brand Nieuws
Deel dit artikel: