Man veroordeeld voor dodelijk ongeluk tijdens Flipjes Toertocht

LIENDEN - Een 20-jarige man uit Lienden is vrijdag veroordeeld voor onvoorzichtig rijgedrag waardoor een wielrenster kwam te overlijden. Hij krijgt een werkstraf van 120 uur en hij mag een jaar niet rijden, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De man reed op 22 juli 2017 in een auto met aanhangwagen op de Voorstraat in Lienden een wegversmalling in. Daarbij kwam hij op de andere weghelft terecht. Uit tegengestelde richting kwamen vier wielrenners aangereden die aan Flipjes Toertocht meededen. Een 41-jarige vrouw uit Nijmegen botste tegen de aanhanger van de man en overleed later aan haar verwondingen.

De rechtbank oordeelt dat de man een inschattingsfout heeft gemaakt door met zijn combinatie de wegversmalling in de rijden, terwijl hij zag dat uit tegengestelde richting wielrenners naderden. De Liendenaar had erop gerekend dat de fietsers ruimte voor hem zouden maken. De rechtbank benadrukte dat de wielrenners, die volgens de advocaat van de automobilist te dicht op elkaar reden, niets te verwijten viel.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Zie ook:

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Buren Lienden Ongeval Nieuws
Deel dit artikel: