Nieuws

Zwembad Culemborg krijgt 'een beetje uitstel'

Zwembad De Waterlinie in Culemborg krijgt een extra manager, die gaat kijken hoe het jaarlijkse tekort van ongeveer 150.000 euro beperkt kan worden. De gemeenteraad van de Lekstad heeft daarvoor geld beschikbaar gesteld. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Zwembad De Waterlinie in Culemborg krijgt een extra manager, die gaat kijken hoe het jaarlijkse tekort van ongeveer 150.000 euro beperkt kan worden. De gemeenteraad van de Lekstad heeft daarvoor geld beschikbaar gesteld.
door Justus Leerling
Er komt een extern persoon, die gaat kijken hoe de tekorten omlaag kunnen worden gebracht. Daarvoor is 28.000 euro voor het komende half jaar uitgetrokken, betaald door de gemeente. Voor onderzoek hoe het de komende jaren verder moet, is nog eens geld beschikbaar.
Het nieuwe zwembad, pas drie jaar open, kampt met grote tekorten, mede omdat de door zwemverenigingen beloofde vrijwilligers uiteindelijk niet kwamen opdagen. Die waren bedoeld voor onder meer het bemensen van de horeca en receptie. Daardoor draait die horeca nu met verlies.

Een aantal opties

Er gaat de komende maanden gekeken naar een aantal opties voor het zwembad, variërend van een nieuw bestuur tot het compleet commercieel exploiteren van het zwembad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!