Nieuws

Berenmoeder overladen met knuffels

WESTERVOORT - Jeanne Velthuis, inmiddels beter bekend als de berenmoeder, is overladen met beren na een oproep bij Gelderland Helpt. Jeanne naait zelf kleertjes voor de beren en brengt ze dan naar tienermoeders, demente bejaarden of asielzoekerskinderen. Jeanne heeft de eerste 60 beren inmiddels opgehaald, maar dat is nog niet eens de helft van alles wat ze aangeboden heeft gekregen.
Jeanne deed in januari een oproep bij ons. Dat heeft ze geweten. In totaal kreeg ze meer dan 25 reacties. Mensen uit de hele provincie boden beren aan, sommigen twee, anderen wel 20 of 25 in één keer. Ook kreeg Jeanne tassen vol lapjes stof om de kleertjes van te naaien.
De berenmoeder heeft zoveel beren aangeboden gekregen, dat de beren even in de auto blijven zitten. Ze woont niet groot en heeft haar huis op moeten ruimen om meer ruimte te maken voor stoffen en beren. Inmiddels heeft ze 60 knuffels opgehaald. De rest van de beren haalt ze op een later moment op, als ze er weer wat weg heeft gebracht naar goede doelen.
De eerste lading beren bracht ze naar een huis voor tienermoeders. De tweede groep beren met een nieuw pak was voor de demente ouderen bij Intermetzzo in Dieren. 
Bekijk de reportage. De tekst gaat daaronder verder.
Gelderland Helpt - Berenmoeder overladen met knuffels
Jeanne is voorlopig voldoende geholpen. Wilt u ook iets goeds doen voor een ander? Kijk dan eens op de site van Gelderland helpt. Er staat vast iets tussen waar u bij kunt helpen. Zelf een oproep doen? Dat kan ook. Klik dan hier
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!