Nieuws

Harselaartunnel Barneveld volgende week open voor verkeer

Het is eindelijk zover: de Harselaartunnel in Barneveld wordt vrijdag 22 februari opengesteld voor auto- en fietsverkeer. Dat meldt de gemeente Barneveld. © Gemeente Barneveld
BARNEVELD - Het is eindelijk zover: de Harselaartunnel in Barneveld wordt vrijdag 22 februari opengesteld voor auto- en fietsverkeer. Dat meldt de gemeente Barneveld.
Momenteel worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd rond de nieuwe Harselaartunnel. Eind volgende week moet de Barneveldse tunnel helemaal gereed zijn voor gebruik. Aanvankelijk zou de tunnel begin deze maand al weer opengaan, maar toen gooide het winterweer roet in het eten.
De inwoners van Barneveld hebben ruim twee jaar moeten wachten op de tunnel. Uitbreiding en ontwikkeling van bedrijventerreinen in de omgeving en het creëren van een 'toekomstbestendige verkeersstructuur' waren redenen om de tunnel te bouwen.
De komende periode wordt nog wel gewerkt aan de afronding van werkzaamheden in de omgeving van de tunnel. De officiële opening laat daarom nog even op zich wachten. De gemeente verwacht dit feest in mei te kunnen vieren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!