'Je wilt je hond niet kwijtraken door een malloot', Margareth woest om 'vergiftigde' worst

NIJMEGEN - Margareth Barten is nog altijd boos. Tijdens het uitlaten van haar hond kwam ze stukjes worst tegen die vermoedelijk gif bevatten. Haar hond werd er volgens de Nijmeegse ziek van.

'Het zijn stukjes worst met rode korreltjes. 'Waarschijnlijk muizen- of rattengif. Ik heb het ook wel eens gebruikt, maar niet tegen honden', zo vertelt Margareth. 'Ik weet zeker dat dit een bewuste actie is.' 

De stukjes worst lagen verspreid achter verschillende bomen op de Vossendijk en Oostkanaaldijk, ter hoogte van de studentenroeivereniging.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Politie waarschuwt hondenbezitters

De politie in Nijmegen-Zuid waarschuwt hondenbezitters op Facebook voor de stukjes worst, nadat de hond van Margareth, Bobby, naar de dierenarts is geweest. De politie heeft de meeste stukjes worst inmiddels opgeruimd en onderzoekt de zaak.

Bobby heeft het voorval in ieder geval overleefd. De dierenarts heeft het beestje laten braken, maar er is geen worst uitgekomen. Toch wil Margareth andere hondenbezitters ook nog waarschuwen. 'Je wilt toch niet je trouwe diertje kwijtraken door een actie van een malloot, of dat kinderen er iets van in de mond nemen.'

Zie ook: Hondje in Nijmegen ziek na eten 'vergiftigde' worst

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: