Nieuws

Montferland wil flink investeren in sportparken

De gemeente Montferland wil de portemonnee trekken voor fusievereniging VV Montferland en de toekomstige fusieclub in ’s-Heerenberg. Beide nieuwe voetbalverenigingen kunnen rekenen op de nodige investeringen. © REGIO8
DIDAM - De gemeente Montferland wil de portemonnee trekken voor fusievereniging VV Montferland en de toekomstige fusieclub in ’s-Heerenberg. Beide nieuwe voetbalverenigingen kunnen rekenen op de nodige investeringen.
Op Sportpark de Padevoort in Zeddam, de toekomstige thuisbasis van VV Montferland, wil het college investeren in een half kunstgrasveld, een extra kleedkamer en aanpassing van de verlichting. Op het ’s-Heerenbergse sportpark Marinus van Rooijen komt een nieuw kunstgrasveld, wordt de toplaag van het bestaande kunstgrasveld vervangen en wordt de verlichting aangepast. Ook wordt een nieuwe parkeervoorziening aangelegd.
De gemeenteraad wordt door het college gevraagd in te stemmen met een bijdrage van 574.000 euro uit de algemene reserve. Daarnaast wordt er voor investeringen een bedrag van 885.500 euro gevraagd aan de raad, wat verspreid over meerdere jaren wordt uitgegeven. Ook is 37.000 euro beschikbaar voor voorbereidingswerkzaamheden.