Sanne van Bemmel voorleeskampioen Elburg

ELBURG - De voorleeswedstrijd van de bibliotheek Elburg is gewonnen door Sanne van Bemmel van Innova.

Grappig fragment
De acht schoolkampioenen maakten het de jury moeilijk, het niveau was hoog en de prestatie van de leerlingen lag dicht bij elkaar. Sanne van Bemmel las het beste voor, een grappig fragment over bacteriën en allerlei andere viezigheid uit De vreselijke tweeling van Jozua Douglas. Je hoorde het publiek af en toe grinniken. De jury zei dat ze er een beetje jeuk van hadden gekregen.

Sanne had een duidelijke stem en nam het publiek als beste mee in haar verhaal. Zij mag als winnaar op 4 mei het gedicht voordragen bij de dodenherdenking, Sanne gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze de gemeente Elburg zal vertegenwoordigen.

Jury
De jury werd gevormd door wethouder Klein, de heer Vonk van de Oranjevereniging en mevrouw Dijkgraaf, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. De heer Vonk reikte de beker uit aan Julia Bosch. 

In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen.

Spandoekenwedstrijd
De spandoekenwedstrijd is gewonnen door De Regenboog. Zij hadden een kleurrijk spandoek met uiteraard een regenboog en hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Lynn Wittingen en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.

Ria Wemerman maakte van de wedstrijd de volgende foto’s

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Elburg Lokale Omroep Elburg Nieuws
Deel dit artikel: