Vier maanden vertraging voor windmolens langs Pleijroute bij Arnhem

ARNHEM - De komst van vier windmolens langs de Pleijroute in Arnhem is nog niet helemaal in kannen en kruiken. De Raad van State wees woensdag de bezwaren van onder meer de gemeente Westervoort tegen de windmolens af, behalve eentje. En dat betekent vier maanden vertraging.

De gemeente Arnhem moet nu het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de windmolens nog een beetje aanpassen.

Slagschaduw en geluidsoverlast

Volgens de bezwaarmakers overschrijden de windmolens de normen voor geluid en slagschaduw bij twee woningen aan de Veerweg. In het bestemmingsplan wijst de gemeente Arnhem die panden aan als beheerderswoningen bij het windpark. Daarom konden ze buiten beschouwing blijven, redeneerde de gemeente. Maar zo makkelijk gaat dat niet, oordeelde de Raad van State.

16 weken reparatietijd

De gemeente kan de fout in de plannen herstellen door beter te motiveren waarom de twee woningen bedrijfswoningen zijn. De gemeente Arnhem krijgt daar van de Raad van State zestien weken de tijd voor. Intussen komt het werk aan de windmolens stil te liggen.

Natuurvergunning

Naast bezwaren tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning waren er ook bezwaren tegen de afgegeven natuurvergunning. Die heeft de Raad van State allemaal afgewezen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: