Basisschool De Wereldweide wint GEOBattle op Agnieten College Wezep

WEZEP - Het was een spannende strijd op het Agnieten College in Wezep. Veertig leerlingen van vijf basisscholen streden tegen elkaar tijdens de felbegeerde GEOBattle. Deze aardrijkskundige wedstrijd daagt basisschoolleerlingen uit om aardrijkskundige vraagstukken op te lossen, waarbij kennis, vaardigheden, creativiteit, samenwerking en doortastendheid centraal staan. De wedstrijd werd dit jaar voor het eerst organiseert op het Agnieten College Wezep. De winnaar van de GEOBattle was basisschool De Wereldweide.

De basisschoolleerlingen doorliepen twee onderdelen: de GEOBattle en de ontwerpwedstrijd. Tijdens de GEOBattle gingen de teams aan de slag met vijf battles. Aan de hand van beelden van Google Streetview moesten de leerlingen bepalen waar de opnames gemaakt waren, met behulp van kaarten en een atlas zochten zij bepaalde woorden, de leerlingen verbonden beelden met verschillende landen en namen deel aan een quiz over Nederland als waterland. De teams deden hun uiterste best om zoveel mogelijk punten te verdienen.

Het tweede onderdeel was de ontwerpwedstrijd. De opdracht was om een inrichting voor een multifunctioneel park te ontwerpen waar kinderen kunnen spelen, elkaar kunnen ontmoeten en sportactiviteiten kunnen plaatsvinden. Daarnaast moest het park groenstroken en waterbeheersing bevatten. De plannen werden gepresenteerd op creatieve posters.

Prijswinnaars

De battles en de ontwerpwedstrijd werden beoordeeld door een vakkundige jury. Het was een lastige taak, maar uiteindelijk was er een basisschool die er met de totaalscore bovenuit stak. Een team van basisschool De Wereldweide werd de winnaar van de GEOBattle. De leerlingen hebben een aardrijkskundig spel gewonnen voor de hele klas.

Landelijk initiatief

De GEObattle is een landelijk initiatief. De wedstrijd werd dit jaar voor het eerst georganiseerd op het Agnieten College Wezep, in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap, ThiemeMeulenhoff en Waterschap Vechtstromen.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oldebroek Locourant Wezep Nieuws
Deel dit artikel: