Nieuws

Provincie: aangifte van lek in sollicitatieprocedure commissaris van de Koning

De provincie Gelderland doet aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie in de sollicitatieprocedure rond de opvolging van Clemens Cornielje. Dat meldt de provincie woensdag. © ANP
ARNHEM - De provincie Gelderland doet aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie in de sollicitatieprocedure rond de opvolging van Clemens Cornielje. Dat meldt de provincie woensdag.
John Berends is inmiddels geïnstalleerd als nieuwe commissaris van de Koning, maar de Gelderlander meldde een maand geleden dat ook Emile Roemer kandidaat was. De sollicitatieprocedure is geheim en lekken is een misdrijf.
De provincie is al begonnen met een eigen onderzoek. De Statenleden kregen onlangs een vragenformulier thuis. Dat leverde geen bewijsmateriaal op. De PVV en SP vulden geen formulieren in. Die partijen willen dat er direct aangifte wordt gedaan en dat het onderzoek wordt gedaan door de rijksrecherche. De provincie vindt dat er daardoor geen compleet beeld is ontstaan en doet daarom aangifte. 
Tijdens het presidium - waar de fractievoorzitters van alle partijen in zitten - werd unaniem ingestemd met het voorstel om aangifte te doen. 
Luister hieronder naar de reactie van Kees van Baak, voorzitter van de vertrouwenscommissie
Provincie: aangifte van lek in sollicitatieprocedure commissaris van de Koning
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!