Nijmeegse handballers Ha-Stu bouwen feestje ondanks vernedering in beker (13-54)

NIJMEGEN - De handballers van studententeam Ha-Stu uit Nijmegen waren dinsdagavond volkomen kansloos tegen topclub Lions in de achtste finales van het bekertoernooi. Het werd 13-54.

Op het complex van de Radboud Universiteit gaf de drievoudig landskampioen uit Sittard-Geleen vanaf het beginsignaal vol gas. Ha-Stu zag de ballen links en rechts om de oren vliegen en stond binnen tien minuten al met 9-0 achter. 

ook op het balkon veel publiek bij Ha-Stu-Lions

Thomas Lokkart zorgde daarna voor de eerste goal van de studentenvereniging die onder luid gejoel in de sporthal werd bejubeld. Lions, winnaar van de beker in 2015 en 2016, bleef geconcentreerd en gevarieerd spelen en liep alleen maar verder uit bij de Tweede divisieclub. Bij rust stond de teller op 25-3.

Fraaie saves Nijmeegse keepers 

In de tweede helft liet Lions de teugels iets meer vieren en gaf assistent-trainer Lambert Schuurs iedereen speeltijd. Scheidend hoofdcoach Mark Schmetz moest vanwege een schorsing toekijken. Ha-Stu scoorde zo af en toe eens, terwijl keeper Thomas Crezee en na rust ook Jan Willem Takke zich regelmatig wisten te onderscheiden met knappe saves.  

Ha-Stu beet na rust verbeten van zich af en maakte nog tien goals. Lions voerde zo af en toe het tempo nog eens flink op en finishte uiteindelijk boven de vijftig goals. Direct na de wedstrijd maakten de Nijmeegse studenten er echter een vrolijk feestje van met de uitzinnige supporters. Ook gingen beide teams uiteraard met elkaar op de foto.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Sport Nieuws
Deel dit artikel: