Plegers aanslag woning ambtenaar Tiel gezocht voor poging tot moord

TIEL - De aanslag met brandbommen op een woning aan de Burgemeester van Altenastraat in Tiel wordt gezien als een poging tot moord. Dat zei de politie dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De aanslag zou gepleegd zijn door twee tot vier jonge mannen van ongeveer 20 jaar.

De brand in Tiel vond afgelopen donderdag plaats. Er woonde in het pand een gezin met twee kinderen. Het vermoeden bestaat dat de brand iets te maken heeft met het werk van de vader. Hij is een 42-jarige gemeenteambtenaar.

Rond 1.15 uur lag de bewoner samen met zijn gezin boven te slapen. Na het horen van een harde knal konden ze via het balkon vluchten naar de buren. Vanwege de ernst van de zaak beschouwt de politie de aanslag dus als een poging tot moord.

Bekijk het fragment uit Opsporing Verzocht. De tekst gaat daaronder verder.

In totaal zijn er drie explosies gehoord. Iets verderop, aan de Kersenboogerd, zijn vlak voor de aanslag twee bedrijfsauto's in brand gestoken. De politie onderzoekt of deze incidenten iets met elkaar te maken hebben.

Meerdere jonge mannen

De aanslag zou dus gepleegd zijn door jonge mannen van ongeveer 20 jaar. De mannen droegen donkere kleding en zijn vermoedelijk gevlucht rond 1.00 uur richting de Nieuwe Tielseweg.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel Tiel Politie Politiebericht Nieuws
Deel dit artikel: