Lekkende vuilnisbelt Wekerom zorgt voor onrust, politieke partij stelt vragen

WEKEROM - Er is nog altijd veel onrust over de voormalige vuilstortplaats De Belt in Wekerom.

De stortplaats werd begin deze eeuw een recreatieheuvel met wandel- en fietsroutes. Die zit alweer een tijdje dicht. Er vinden 'herstelwerkzaamheden' plaats, omdat een lekkage van vervuild water werd geconstateerd. Omwonenden toonden aan dat de afdeklaag van de voormalige vuilstortplaats op de Veluwe steeds verder scheurde en dat daar dus vervuild water doorheen lekte. 

Volgens onderzoekers heeft het lekkende water uit de belt geen gevaar opgeleverd voor bezoekers, maar het grondwater bij het natuurgebied is wel vervuild. De afdeklaag van De Bult is ernstig afgesleten, onder andere door graven van wilde zwijnen.

GroenLinks heeft nu enkele technische vragen gesteld om meer helderheid te krijgen over de herstelwerkzaamheden. Die vragen gaan onder meer over de controle van de grond op de voormalige vuilstortplaats en of er andere plekken zijn in de gemeente Ede waar deze problemen spelen.

Omwonenden lieten eerder weten dat ze ervan overtuigd zijn dat wat de gemeente doet tegen de regels is. Ze hebben zelf een onderzoeksbureau in de arm genomen om dat te bewijzen. Volgens de gemeente zijn er nu werkzaamheden nodig om wilde zwijnen uit het gebied te weren en regenwater af te voeren. 

Zie ook: Ede pakt 'lekkende' vuilnisbelt aan; gebied maandenlang op slot

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: