Jermaine Wattimena is de op één na beste darter van Nederland

WESTERVOORT - Jermaine Wattimena is sinds maandag de op één na beste darter van Nederland. Op de wereldranglijst is de inwoner van Westervoort Raymond van Barneveld gepasseerd. Hij staat op plek 27 van de best verdienende darters in de afgelopen twee jaar.

Wattimena haalde afgelopen weekeinde de finale van een Players Championship-toernooi. Hij had de pech dat hij in de eindstrijd landgenoot Michael van Gerwen trof. Van Gerwen is al een paar jaar de nummer één van de wereld.

Het onderonsje tussen de twee beste darters van ons land werd met 8-4 in het voordeel van Mighty Mike beslecht. De Brabander gooide in die wedstrijd een krankzinnig hoog gemiddelde, waar Wattimena geen antwoord op had.

Fraaie opmars

De inwoner van Westervoort is bezig aan een fraaie opmars op de wereldranglijst. Hij stond een jaar geleden rond plek 40. Naast zijn goede prestatie op het Players Championship-evenement, haalde Wattimena in december de derde ronde van het WK. Daarin bood hij wereldtopper Gary Anderson meer dan goed partij, maar moest hij uiteindelijk toch het onderspit delven.

Bekijk de beslissende beelden van die WK-wedstrijd. De tekst gaat daaronder verder.

World Cup of Darts?

Voor Wattimena ligt er door zijn goede prestaties wellicht iets moois in het verschiet. De kans bestaat dat hij samen met Van Gerwen aan het WK voor landenteams gaat deelnemen. De afgelopen jaren gooide de Brabander dit toernooi steeds met Van Barneveld. Nu Wattimena op de ranglijst Barney is gepasseerd, heeft de Gelderse darter goede kansen om voor Oranje uit te mogen komen. Hij zal daarvoor de komende maanden goed moeten blijven presteren.

Het WK voor landen vindt plaats in het eerste weekeinde van juni. Nederland won het WK de laatste twee jaar.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Politiek Provincie Nieuws
Deel dit artikel: