Wie helpt de jongeren van 3Dzorg aan wat gereedschap na inbraak?

ZUTPHEN - De jongeren van 3Dzorg in Zutphen balen enorm, nu ze hun werk niet meer kunnen doen. Tot twee keer toe werd er op het terrein van 3Dzorg ingebroken en werden er spullen meegenomen. 'Vorige week is er opnieuw ingebroken en is er vooral veel klein gereedschap gestolen als veegmachines, schuurmachines en een boormachine', zegt begeleider Mark van der Brink.

3Dzorg Zutphen is een kleinschalige dagbesteding waar maximaal vijf cliënten op een dag komen. Samen met begeleider Van der Brink maken ze kattenkrabpalen en onderhouden ze het terrein van de Kaardenbol in Zutphen en maken ze blokkendozen en kaarsenstandaards van hout.

'Er is ingebroken, er is ingebroken'

Toen de cliënten erachter kwamen dat er was ingebroken, was de schrik dan ook groot: 'De cliënten waren erg overstuur toen ze in de kast kwamen en zagen dat alle spullen weg waren. 'Er is ingebroken, er is ingebroken, schreeuwden ze', zegt Van der Brink.

De inbraak heeft een grote impact op de cliënten. Dat ze hun werk niet kunnen doen is voor deze groep extra vervelend, omdat ze op deze manier uit hun dagelijkse routine worden gehaald, zegt Van der Brink. Ze willen dan ook graag zo snel mogelijk weer aan het werk, maar hebben dan wel gereedschap nodig. In Gelderland Helpt doen ze daarom een oproep.

Kunt u de jongeren helpen aan gereedschap? Laat het weten via de website van Gelderland Helpt.

Kijk hier naar de reportage:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Zutphen Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: