Wielrenner Jakobsen verlengt bij Quick-Step

HEUKELUM - Sprinter Fabio Jakobsen uit Heukelum (22) heeft zich tot en met 2021 verbonden aan de wielerploeg van Quick-Step. De Belgische formatie is zo tevreden met de renner dat Jakobsen voor twee jaar heeft bijgetekend.

Jakobsen 'scoorde' in zijn debuutjaar bij de profs zeven overwinningen, waaronder de Scheldeprijs, Nokere-Koerse en een rit in de BinckBank Tour. 'Fabio is een jongen met een grote toekomst. We waren zeer onder de indruk van zijn prestaties vorig jaar', licht manager Patrick Lefevere toe.

'Hij won in de sprints van snelle en ervaren jongens en liet niet alleen zien dat hij over de vaardigheden en het talent beschikt, maar ook over de kunst om op het juiste moment toe te slaan', aldus de Belg.

Jakobsen rijdt volgende week de Ronde van de Algarve als voorbereiding op Kuurne-Brussel-Kuurne en Parijs-Nice. Jakobsen: 'Ik wil een van de beste sprinters in de wereld worden en grote koersen winnen. Een betere ploeg dan Deceuninck kan ik me niet wensen om mijn doelen te verwezenlijken.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lingewaal Sport Nieuws
Deel dit artikel: