Nieuws

'Telefoonleverancier van de onderwereld' mag Nijmegen weer in; gemeente in beroep

De door burgemeester Bruls gesloten woning van Danny M.
De gemeente Nijmegen wil niet dat Danny M. en zijn gezin terugkeren in de stad. Burgemeester Hubert Bruls zette de man en zijn gezin vorig jaar augustus met een noodbevel de stad uit, omdat hij de veiligheid van het gezin, maar ook die van de buurt niet meer kon garanderen. © Archief Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen wil niet dat Danny M. en zijn gezin terugkeren in de stad. Burgemeester Hubert Bruls zette de man en zijn gezin vorig jaar augustus met een noodbevel de stad uit, omdat hij de veiligheid van het gezin, maar ook die van de buurt niet meer kon garanderen.
De rechter bepaalde vrijdag dat Bruls weliswaar terecht een noodbevel gebruikte, maar dat dat niet voor onbepaalde tijd kan gelden en niet voor de hele stad.
M. mag sinds afgelopen weekeinde weer in Nijmegen komen. Tot 4 april mag hij niet in de Hegdambroek waar hij woont verschijnen, maar daarna wel.
De gemeente tekent daartegen beroep aan, aldus een woordvoerder. M. staat bekend als 'de telefoonleverancier van de onderwereld'.
Sinds justitie zijn bedrijf Ennetcom in 2016 ontmantelde zijn tal van cryptotelefoons gekraakt. Dat heeft tot strafzaken tegen topcriminelen geleid. Om die reden zou M. een liquidatiedoelwit zijn.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!