Fedde gaat 3000 kilometer kajakken om droom te vervullen

GAANDEREN - Fedde Schoemaker uit Gaanderen gaat op 2 april met een kajak van Doetinchem naar Oslo in Noorwegen varen. Voor de 22-jarige wereldreiziger is de kajaktocht van 3000 kilometer een wens die in vervulling gaat.

'Ik vind het supergaaf en heb de hele route al doorberekend', vertelt Fedde Schoemaker. 'Het is gewoon echt een droom voor mij.' De wereldreiziger is al een tijdje bezig met de voorbereidingen. Zo heeft hij onder andere goede peddels en een waterpak gekocht. Ook heeft hij ervaren kajakkers uit Duitsland om advies gevraagd. 'Het gaat echt loodzwaar worden, en dan eerder nog mentaal dan fysiek', legt de inwoner uit Gaanderen uit. 'Je bent helemaal alleen en daar moet je mentaal heel sterk op voorbereid zijn.'

De reis gaat voor Schoemakers zo'n 7000 tot 8000 euro kosten. Hij is een crowdfundingsactie gestart om geld op te halen. 'Ik heb al verschillende donaties binnen', vertelt de kajakker, maar hij benadrukt dat mensen hem eerst geen geld wilden geven omdat ze dachten dat de vertrekdatum van 1én april een grap was. 'Vandaar dat ik 2 april vertrek anders wordt het niet serieus opgevat.' Eind september hoopt Schoemaker weer met de kajak de Achterhoek binnen te varen.

 

 

Deel dit artikel: