Tiel kan beginnen aan nieuwe Waalkade na onderhands overleg

TIEL - Tiel kan volgens plan op 1 april beginnen met het vernieuwen van een deel van de Waalkade. Het gaat om het vervangen van de kademuur langs de haven en de aanleg van een aangrenzende strook parkeerplaatsen met een boulevard richting de Waterpoort.

door Menno Provoost

Medio vorig jaar liet Tiel nog weten dat de aanbesteding voor het project was mislukt. Er waren weliswaar tien geldige inschrijvingen, maar allen ver boven het beschikbare budget van 3,6 miljoen euro.

Alle inschrijvers zijn vervolgens uitgenodigd om in onderhandse onderhandeling toch tot een geslaagde gunning te komen. Dat is nu gelukt. Aannemersbedrijf Wallaard uit Noordeloos gaat het werk uitvoeren.  

Volgens een woordvoerder van de gemeente Tiel zijn de plannen intact gebleven zo komt er ook een hellingbaan voor rolstoelen en kinderwagens en wordt er havenlicht en walstroom aangelegd.

Geheime optimaliseringsvoorstellen

De gemeente geeft geen uitsluitsel hoe het kan dat het werk nu wel binnen budget wordt uitgevoerd. 'In de procedure hebben partijen optimaliseringsvoorstellen gedaan', meldt de woordvoerder. 'Hierdoor kunnen we nu de opdracht gunnen binnen het budget dat de raad hiervoor heeft vrijgemaakt. Die optimaliseringsvoorstellen blijven tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.'

Tiel heeft bij meerdere projecten te kampen met toegenomen bouwkosten. Zo is recent de aanbesteding voor het nieuwe schoolgebouw en 'integraal kindcentrum' van De Bataaf in de wijk Passewaaij mislukt. Er had zich maar één inschrijver gemeld, die veel meer vroeg dan het beschikbare budget. Ook hier wordt nu in overleg met de markt gekeken of het toch mogelijk is de nieuwe school binnen het gestelde budget te bouwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel Tiel Nieuws
Deel dit artikel: