‘Geen poppodium maar een popuppodium in Wageningen’

WAGENINGEN - Overal in Wageningen ruimtes gebruiken voor cultuur en muziek, dat is het uitgangspunt van ‘popuppodium’. Ron van der Sterren van Wageningen Live presenteerde vanavond dit volgens hem 'haalbare' plan aan raadsleden.

Eigenlijk zou er één locatie voor cultuur en muziek in het oude postkantoor van Wageningen komen. Maar zo’n poppodium op een vaste locatie bleek te duur.

Dus komt er voorlopig in ieder geval geen broedplaats voor muziek en cultuur op één plek. Van der Sterren komt met een alternatief. ‘Een podium dat past bij de tijdgeest’, vertelt hij. ‘In een tijd waar festivals als paddenstoelen uit de grond schieten.’

Verschillende plekken

Op verschillende plekken in Wageningen moeten jongeren- en cultuurverenigingen activiteiten kunnen organiseren, stelt hij met het nieuwe plan. ‘Bijvoorbeeld in Loburg of in Luca. Of juist in panden die nu leeg staan.’

Door met meerdere partijen op te trekken moet er ook makkelijker aanspraak gemaakt kunnen worden op cultuursubsidies.

Studenten en 40-plussers

Als het aan Van der Sterren ligt, moeten de podia in de stad voor ieder wat wils bieden. ‘Op donderdag een leuke avond voor studenten en op zaterdag een rockband voor 40-plussers bijvoorbeeld.’ Verschillende cultuurorganisaties als de jongerenvereniging Unitas en muziekvereniging Baobab staan achter de plannen.

Het popuppodium-idee moet nu nog verder uitgewerkt worden. Daarna gaat de gemeenteraad erover praten. Wethouder Anne Janssen (PvdA) van Cultuur schat dat het plan nog voor de zomer aan de orde komt in de gemeenteraad.

Zie ook: Een eigen poppodium in Wageningen, een goed plan?


 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: