Radboud Universiteit plaatst abri's voor rokers

NIJMEGEN - De Radboud Universiteit bindt de strijd aan met rokers. Vooral rokers bij de ingangen van de gebouwen zijn het universiteitsbestuur een doorn in het oog. En dus komen er speciale abri's voor rokers. Ook gaat de universiteit cursussen aanbieden voor rokers die willen stoppen.

Afgelopen juni kondigde Wilma de Koning, vicevoorzitter van het universiteitsbestuur, al aan dat de instelling streeft naar een rookvrije campus. 'Dat leverde minder tegenstand op dan verwacht', zegt een woordvoerder van de universiteit maandag. En dus begint de onderwijsinstelling met het beperken van het roken bij de ingangen. Het streven is om daar rookvrije zones te hebben.

'We gaan mensen vriendelijk vragen om alleen nog in speciale abri's te roken. Onze ervaring leert dat rokers daar doorgaans geen bezwaar tegen hebben omdat ze anderen niet tot last willen zijn', zegt de woordvoerder. De abri's worden in de tweede helft van dit jaar geplaatst. Hoeveel het er zijn, is nog niet duidelijk. 

Gratis cursussen

De Radboud Universiteit biedt vanaf deze maand ook cursussen aan voor studenten en medewerkers die de sigaret voortaan liever laten liggen. De cursussen zijn gratis, meldt universiteitsblad Vox

De Nijmeegse universiteit telt 22.000 studenten en bijna 5.000 medewerkers.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: